Nieuws

Wat gebeurt er achter de schermen?

Catalogus 2018 naar ontwerp van John Jansen

John Jansen is zeker geen onbekende binnen Weespers aan de wand. Dit jaar is hij niet alleen weer als exposant in beeld, maar ook als ontwerper van de Weespers aan de wand Catalogus 2018. Bij het ontwerp heeft John Jansen gebruik gemaakt van elementen uit het werk van Maritza Marbus, eveneens deelnemer aan de exposities in 2018. Deze jaarlijkse catalogus is inmiddels voor velen een collectors-item geworden. Je moet hem gewoon ieder jaar hebben, en is in 2018 gratis verkrijgbaar bij één van de expositie locaties.

 

 

 


Stap in de bus

In het jubileumjaar 2017 stapte u in een rijdend kunstwerk om naar de expositie van de "Vrije Weespers" in de Concertzaal van Koninklijke Harmonie De Adelaar aan de Papelaan te gaan. De voormalige bus van Koningin Juliana waarin vele europese royalties zijn vervoerd bij hun bezoek aan Nederland. Zowel de expositie van de Niet-geballoteerde creatieve Weespers als de Pendelbus waren een absoluut succes. Velen van u hebben er gebruik van gemaakt en zo ook op de Papelaan naar kunst gekeken.

In 2018 is het ook weer mogelijk om gratis (sponsoring Rabobank Amstel en Vecht) in een prachtig gerestaureerde bus te stappen. Een Mercedes Benz die als Pendelbus zal rijden tussen Het Grote plein, via het Verlengde Buitenveer, en de Papelaan. U leest er alles over op deze website en in de Catalogus 2018.


Scholenproject

Iedere Weesper kent ze, de vrolijk gekleurde schilderijtjes van de schoolkinderen in de hoogste klassen van het Weesper Basisonderwijs. Dit jaar worden ze op een andere manier gepresenteerd.

Om verschillende redenen is gezocht naar een alternatieve vorm om alle schilderijtjes te exposeren. Die hebben we gevonden! TV-schermen in diverse etalages. Alle schilderijtjes worden gefotografeerd en in een mooie presentatie per school gezet. De kinderen mochten dit jaar zelf het onderwerp kiezen. Ga straks maar eens kijken in de etalages van:

Restaurant Il Bocconcino da Rimini, Nieuwstad 52 - Moen Mooi eten, Nieuwstad 18-20 -
Unique Uitzendbureau Weesp
, Nieuwstad 4 - Europart, Slijkstraat 47 -
Nelis IJssalon
, Slijkstraat 41 - E-Norm van Driel, Slijkstraat 7

Open Ateliers

De deuren van diverse ateliers in Weesp staan open tijdens de Pinksterdagen. Waar u ze kunt vinden en de openingstijden, staat allemaal in de Catalogus 2018.

Renée Blom, Eric Hage, Yvonne Leeman, Dirk van Someren, Dieuwke Tamsma en Ita Verwey heten u van harte welkom.


Website Weespers aan de wand

Misschien toch wel even leuk om te weten. Wist u dat de website van Weespers aan de wand jaarlijks heel veel bezoekers heeft?! Alle pagina's worden druk bezocht, net als de echte exposities op de diverse locaties. De fotoverslagen van de afgelopen 10 jaar steken daar met kop en schouders bovenuit.

Alleen al in 2017 bijna zo'n 400.000 zogenaamde 'hits'. Daar zijn we uiteraard heel blij mee.


Weesper Werk in wording

3 "W's" op een rijtje' en dat is dan ook nog eens wereldwijd te zien. Een preview van nieuw werk van diverse deelnemende kunstenaars. Neem ook eens een kijkje.

Het is toch al weer een aardig rijtje aan het worden op de pagina Werk in wording.

 


In de etalage

Diverse winkeliers zijn bereid gevonden om in hun etalage nog meer kunst te exposeren. Kijk eens bij: Nies - Feenstra, Patisserie en Chocolaterie Boom, Bloem & Bloem, Petit Clos Weesp, Karin Wesselman ♀ mode, waar respectievelijk Dieuwke Tamsma, Anneke Kroonenberg, Ita Verwey,
Ingrid Dokter en Ems Willems hun werk laten zien.Waterobjecten

In de Oude Gracht zullen "waterobjecten" worden geplaatst. Een initiatief op persoonlijke titel van Ilona Woltering.


 


Sponsorcontract verlengd

Rabobank Amstel en Vecht verlengde onlangs het sponsorcontract met Weespers aan de wand. Geweldig nieuws! Uiteraard werd dit gevierd. Weespers aan de wand bood een schitterend gemaakt chocolade showstuk van Boom Patisserie & Chocolaterie aan. En natuurlijk werd er ook van deze top-chocolade gesnoept.


Met passen en meten....

"MET PASSEN EN METEN WORDT DE MEESTE TIJD VERSLETEN." Een oud spreekwoord dat nog steeds helemaal waar is. De expositie moet er straks wel staan. Overzichtelijk opgesteld en mooi belicht. Een duidelijk plan is dan van groot belang en dat vraagt om een gedegen voorbereiding waar heel wat tijd in gaat zitten.

Kom gerust eens langs tijdens de Pinksterdagen straks in mei. U bent welkom in de Van Houtenkerk, de Synagoge en Bibliotheek, maar ook in de Concertzaal van Kon. Harm. De Adelaar. Wel een stukje verderop maar uitstekend per de gratis pendelbus bereikbaar. U wordt er snel en comfortabel naar toe gereden. Lees er alles over op deze website en straks in de gratis catalogus


Poster 2018

De Weespers aan de wand poster voor 2018 is mooi geworden. Modern en strak vormgegeven door John Jansen en ook hier zijn elementen uit het werk van Maritza Marbus bij gebruikt.
Je ziet ze ongetwijeld straks door heel Weesp als reminder om met de Pinksterdagen de exposities te gaan bezoeken.
Lees er alles over op deze website of straks in de Catalogus die u gratis kunt krijgen (Op=Op) bij één van de expositie locaties.

 

 

 


Even uitblazen

Een kopje koffie of thee? Wat drinken? Het kan. Concertzaal De Adelaar heeft een mooie bar en in de Van Houtenkerk is zelfs een 'terras'.

Even bijkomen van al dat moois in de Van Houtenkerk met: Div. Koffie, Thee en verse Muntthee -- Gebak. Gevulde koeken -- IJs met slagroom -- Wijn, Div. biertjes, Frisdranken, Verse Jus, -- Aperol spritz -- Tapasbordje voor bij de borrel -- Zoutjes/Nootjes -- Div. Broodjes en Clubsandwiches

 


De prijzen zijn bekend

De jury is er uit. De prijzen voor het Scholenproject 2018 zijn toegekend. De EERSTE-plaats is voor de Van der Muelen Vastwijkschool. De TWEEDE-plek is voor De Hobbedob en de Kors Breijerschool heeft de DERDE-prijs behaald. Gefeliciteerd!
De individuele prijzen worden op de 2e Pinksterdag om 14:00 uur in de Van Houtenkerk uitgereikt.

 


OPBOUW EXPOSITIES BEGONNEN

Licht inhangen en afstellen, Panelen sjouwen en precies volgens de planning plaatsen, controleren op veiligheid, opruimen en inrichten, nog een keer alles controleren. En dat dan ook in de Synagoge en Concertzaal De Adelaar.

Uiteraard moet er ook nog e.e.a. geregeld worden in de Bibliotheek, de Open-ateliers en in diverse etalages. En als het dan allemaal klaar staat, dan heb je ook wat!    WEESPERS AAN DE WAND 2018