Nieuws

Wat gebeurt er achter de schermen?

Catalogus 2018 naar ontwerp van John Jansen

John Jansen is zeker geen onbekende binnen Weespers aan de wand. Dit jaar is hij niet alleen weer als exposant in beeld maar ook als ontwerper van de Weespers aan de wand Catalogus 2018. Bij het ontwerp zal John Jansen gebruik maken van elementen uit het werk van Maritza Marbus, eveneens deelnemer aan de exposities in 2018. Deze jaarlijkse catalogus is inmiddels voor velen een collectors-item geworden. Je moet hem gewoon ieder jaar hebben, en is in 2018 gratis verkrijgbaar bij één van de expositie locaties.


Stap in de bus

In het jubileumjaar 2017 stapte u in een rijdend kunstwerk om naar de expositie van de "Vrije Weespers" in de Concertzaal van Koninklijke Harmonie De Adelaar aan de Papelaan te gaan. De voormalige bus van Koningin Juliana waarin vele europese royalties zijn vervoerd bij hun bezoek aan Nederland. Zowel de expositie van de Niet-geballoteerde creatieve Weespers als de Pendelbus waren een absoluut succes. Velen van u hebben er gebruik van gemaakt en zo ook op de Papelaan naar kunst gekeken.

In 2018 is het ook weer mogelijk om gratis (sponsoring Rabobank Amstel en Vecht) in een prachtig gerestaureerde bus te stappen. Een Mercedes Benz die als Pendelbus zal rijden tussen Het Grote plein, via het Verlengde Buitenveer, en de Papelaan. U leest er alles over op deze website en in de Catalogus 2018.


Scholenproject

Iedere Weesper kent ze, de vrolijk gekleurde schilderijtjes van de schoolkinderen in de hoogste klassen van het Weesper Basisonderwijs. Dit jaar worden ze op een andere manier gepresenteerd.

Om verschillende redenen is gezocht naar een alternatieve vorm om alle schilderijtjes te exposeren. Die hebben we gevonden! TV-schermen in diverse etalages. Alle schilderijtjes worden gefotografeerd en in een mooie presentatie per school gezet. De kinderen mochten dit jaar zelf het onderwerp kiezen. Ga straks maar eens kijken in de etalages van:

Restaurant Il Bocconcino da Rimini, Nieuwstad 52 - Moen Mooi eten, Nieuwstad 18-20 -
Unique Uitzendbureau Weesp
, Nieuwstad 4 - Europart, Slijkstraat 47 -
Nelis IJssalon
, Slijkstraat 41 - E-Norm van Driel, Slijkstraat 7

Open Ateliers

De deuren van diverse ateliers in Weesp staan open tijdens de Pinksterdagen. Waar u ze kunt vinden en de openingstijden, staat allemaal in de Catalogus 2018.

Renée Blom, Yvonne Leeman, Dirk van Someren, Dieuwke Tamsma en Ita Verwey heten u van harte welkom.


Website Weespers aan de wand.

Misschien toch wel even leuk om te weten. Wist u dat de website van Weespers aan de wand jaarlijks heel veel bezoekers heeft?! Alle pagina's worden druk bezocht, net als de echte exposities op de diverse locaties. De fotoverslagen van de afgelopen 10 jaar steken daar met kop en schouders bovenuit.

Alleen al in 2017 bijna zo'n 400.000 zogenaamde 'hits'. Daar zijn we uiteraard heel blij mee.


Weesper Werk in wording.

3 "W's" op een rijtje' en dat is dan ook nog eens wereldwijd te zien. Een preview van nieuw werk van diverse deelnemende kunstenaars. Neem ook eens een kijkje.

Het is toch al weer een aardig rijtje aan het worden op de pagina Werk in wording.


In de etalage.

Diverse winkeliers zijn bereid gevonden om in hun etalage nog meer kunst te exposeren. Kijk eens bij: Nies - Feenstra, Patisserie en Chocolaterie Boom, Bloem & Bloem, Petit Clos Weesp, Karin Wesselman ♀ mode, waar respectievelijk Dieuwke Tamsma, Anneke Kroonenberg, Ita Verwey,
Ingrid Dokter en Ems Willems hun werk laten zien.Waterobjecten.

In de Oude Gracht zullen "waterobjecten" worden geplaatst. Een initiatief op persoonlijke titel van Ilona Woltering.


 


Sponsorcontract verlengd.

Rabobank Amstel en Vecht verlengde onlangs het sponsorcontract met Weespers aan de wand. Geweldig nieuws! Uiteraard werd dit gevierd. Weespers aan de wand bood een schitterend gemaakt chocolade showstuk van Boom Patisserie & Chocolaterie aan. En natuurlijk werd er ook van deze top-chocolade gesnoept.