SCHOLENPROJECT

Je ziet ze als je op de Nieuwstad bent. Daar, langs het water staan de 'verkiezingsborden', maar dan zonder de bekende aanplakbiljetten. In plaats daarvan de schilderijen van de Basisschool kinderen van Weesp. Mooie, kleurrijke schilderijen gemaakt met acrylverf, die dit jaar het thema "Muziek" uitbeelden.

Prachtig dat de deelnemende scholen hun leerlingen stimuleren om mee te doen en een bijdrage te leveren aan het kunstweekend met Pinksteren in Weesp.

Het is jaarlijks een hele organisatie, die al in de loop van januari begint, om het project te realiseren. De scholen ontvangen dan de boardpanelen en acrylverf van Stichting Weespers aan de wand. Daarnaast worden diverse lesbrieven beschikbaar gesteld waarmee de leerkrachten het project verder kunnen uitwerken. Een hele serieuze jury beoordeelt de werken en kent prijzen toe.

Vaders en Moeders, Opa's en Oma's, maar ook alle andere Weespers, sta er eens bij stil als u in Weesp boodschappen doet of rondwandelt, en bewonder de schilderijen die ons fraaie Weesp een paar weken lang nog mooier maken. Of nog beter, kom op 2 tm 5 juni eens kijken bij de diverse exposities.